Connectant amb idil.li i1 server...

dimarts, 11 de març del 2008

La il·lusió d'uns jóvens Fallers.

Escrit pels JÓVENS DE LA FALLA

Això començà un divendres dia 1 de febrer en la reunió general de la falla, quan es comentà que mai fèiem tratge individual, fou quan els joves es llançaren a proposar fer-lo, encara que part de la gent assistent no confiava en que poguérem fer-lo i acabar-lo a temps, ja que tan sols ens quedava un mes. En eixe moment vam decidir que Rafa, el germà de nostra fallera major, fora qui el duguera, en principi va dir que no. El diumenge, en el dinar en la falla, varem traure el tema un altra vegada, insistint que Rafa fora la nostra figura. Tots els joves anaven a ajudar-li en esta tasca, ell no va poder dir que no i acceptà el repte.

El dilluns varem quedar per veure quines idees aportaven cadascú de nosaltres sobre el tema de la nostra cavalcada, les eleccions i l’estat en que es troba Espanya amb este govern. Sobre este tema varem aportar dos idees: una era un vàter de grans dimensions on reflexava que Espanya anava malament, mentre que la segona idea, i la que es va portar a terme, era reflexar que l’Euro havia encarit la vida, que l’obra estava parant-se, els pisos estaven pels núvols, el canvi climàtic, el terrorisme, el matrimoni entre homosexuals, el reciclatge, l’encariment dels aliments basics com ous, pa i llet, junt a la majestuosa idea de nostre president de Espanya (Zapatero) que va proclamar que estos Nadals per a superar les crisis teníem que menjar conill. Tots estos temes anaven a composar este tratge, de tots ells, Rafa anava a ser este conill.

A partir d'ací ens posarem mans a l’obra i començarem la nostra il.lusió. S’ ha de reconèixer que ens va costar prou ja que érem gent inexperta en fer tratges individuals, i tot anava sorgint conforme avançàvem el tratge.

Primer varem composar la base, que era una moneda d’Euro junt a un bitllet que formaria una cola. Ja havien passat dos de les quatre setmanes quan aconseguirem esta base, varem proposar que es col·locaria un edifici acabat amb un núvol que representaria la crisis immobiliària, junt a un edifici per acabar amb la seua grúa, que representaria la crisis de la construcció. També varem decidir que hi havia que col·locar un hort que representarà la crisis de la taronja respecte a la especulació urbanística. En la punta col·locaríem una platja amb el passeig marítim on es pot veure que estem quedant-nos sense arena degut al canvi climàtic, aquestes parts substituirien el bitllet que formava la cola.

A banda d’este cos central la figura també estava complementada per diverses crítiques, en la part davantera trobem els guinyols de Zapatero i Rajoy, representant els dos líders polítics d’Espanya i les seues posicions front als temes actuals. En la part dreta és troben els bitllets d’Euro junt al núvol, que representava l’encariment de la vivenda avui en dia, i a la part esquerra dos caps homes besant-se representant la legalitat de les bodes d’homosexuals, junt als contenidors de diversos colors representat el reciclatge que deuríem de fer tots els ciutadans. I finalment els bitllets els decidirem col·locar de ventall darrere de Rafa.

Per acabar col·locarem dintre de l’estructura un motor per a fer funcionar uns altaveus per a la música i per a la llum que il·luminaria totes les finestres de l’edifici i la grúa central, la qual cosa va decidir no funcionar a l’hora de començar a desfilar i no va voler posar-se en funcionament en cap moment del recorregut.

Ens faltà temps i mà d’obra per fer-li millors acabats, però som principiants en aquesta tasca i il·lusionats al mateix temps, així que a la pròxima intentarem fer-ho molt millor. La intenció era bona.

17 comentaris:

Lidia ha dit...

La veritat es que no faltava cap detall, cada cosa que hi havia a l'individual tenia el seu significat i la seua explicació, fins i tot la manera de com estava disfressat Rafa, en quant a crítica, ningú ens guanya, però aixó si, en quant al acavament, ens feia falta més experiència...

Però en conjunt, crec que hem fet un bon treball, l'any que vé millor!!!

Unknown ha dit...

L'acabat ens va faltar temps en 3 semanes que vols? A la próxima ja sabem que tot a última hora i a preses, no. jeje! Però per a mi va ser meravellòs vore l'eixida amb música i tot, pero son coses del directe ens va fallar tot. L'any que ve més no??? besets

noelia ha dit...

Clar que si Sandra, jo trobe que per a ser el primer any a estas fabulos, sobretot perque hi havia gent que deia que no podieu acabarlo i al final el vau acabar, enhorabona jovens

mari carmen ha dit...

Vos done la enohorabona!!!Em vaig perdre la eixida expectacular peró me la puc imaginar! El resultat va ser bó, i a l'any que vé segur que millor.
besets!!

Vicent ha dit...

Enhorabona als joves, s'ho vàreu currar, la disfressa estava molt be, i la feina que vàreu fer, i l’il•lusió demostrada, digna d’elogi, de segur, que a la pròxima, millor.

Enhorabona també a Rafa, per la simpatia demostrada, i el “saber estar”, es un “crack”, de lo milloret que tenim a la Comissió.

Ara que estic parlant de Rafa, aprofite també l’ocasió, per felicitar a Rafa públicament, (ja ho vaig fer cara a cara), per les paraules que li va dir a la nostra Fallera Major, (la germana), el dia de la seua Presentació. Va demostrar ser un mantenidor excepcional, fent gala d’una tendresa, i usant unes paraules, que fins i tot, (i no soles a la seua germana), varen fer córrer alguna que altra llagrimeta per la meua cara, (que vaig torcar de seguida, clar).

Vero, pots estar orgullosa.

Lo dit, un “crack”.

DPeiro ha dit...

Una pena que deixara de funcionar el generador d'electricitat :-( La disfressa millorava molt amb llum i música.

DPeiro ha dit...

Vares plorar Vicent?, la veritat és que fou molt molt emotiu...

Mila ha dit...

Vuic donar la enhorabona a tots els que van participar en el disfraç individual que seu van currar.I tambe a tota la gent que va participar en la cavalgata, cal que enguany han sigut menos gent que mall. Pero els que vam eixir mos eu vam passar molt bé(sobretot cuant estavem vestimos)mirant la pinta que portaven els nostres homes(joves i majorets).
Una amiga meua ala porta del cassal va dir no !no sau donat conter que tot lo que anem som done!

Mila ha dit...

David possa dones al final del meu comentari.Gracies(a sigut javier el que sa engañat)

DPeiro ha dit...

Si Javier, el meu xic, s'ha enganyat, ben enganyat està!!

MGARCÍA(FALLERO DE L'ALONSO??) ha dit...

ENHORABONA A TOTS ELS QUE HEM COLABORAT EN ESTE TRAJE!!

JA FEIA TEMPS QUE NO TREIEM UN TRAJE INDIVIDUAL, ACÍ ESTA!!

HEM TINGUT ESTANCAMENTS (SEGONS RAFA) PERO EL RESULTAT HA SEGUT FORMIDABLE.

NOSTRE TRAJE ES PURA CRÍTICA, L'ACABT BONÍSSIM, CREC QUE PODEM GUANYAR.

GUANYEM O NO, COM DIU EL TITUL D'ESTE ARTICLE SEMPRE SERÀ UNA IL.LUSIÓ D'UNS JOVENS FALLERS!!!

DPeiro ha dit...

Enhorabona a tots per la feina, MGarcia, ja feia temps que no deixaves el teu comentari!, a veure si a partir d'ara tens més temps.

Unknown ha dit...

M.garcia com a critica un 10 però hi ha que vore en que es fixa el jurat. si per critica que realment es el que toca o pel que entra per l'ull. De totes formes per a mí ja em guanyat!!! Es un gran monument q ja no queda res d'ell però estan les fotos jeje!!!

DPeiro ha dit...

M.Garcia, per què fiques fallero de la alonso???, no ho entenc...

noelia ha dit...

Aixo perque?? jo tampoc o entenc David

MGARCÍA(FALLERO DE L'ALONSO??) ha dit...

dpeiro i noelia, a vore, este nom ho pose com una broma, simplement com un comentari, ja que en varies reunions ha eixit el meu nom i una persona ha preguntat qui es eixe i si es de la falla!!!

Si jo no coneguera el nom de algú, meu callaría i li ho preguntaría a una persona de confiança per confirmar-me -ho i no alçaría la veu en una reunió on s'intenta sempre es fer el be per la falla.

Bueno miguel angel garcía soc jo, soc de la falla desde fa uns huit anys, hem considere una persona activa en la falla, ja que col.labore en multitud d'actes fallers i treballs, no soc ni més faller ni menos que atres, PERO SOC FALLER DE LA FALLA CAS D'ALONSO!!!

noelia ha dit...

Miguel, trobe que o has deixat clar, t'he de dir que algu que no sapia el teu nom cuant tu eres el que s'ancarrega de les festes de aquesta setmana ( junt en mi), ademes trobe que hauras fallat a molt poques reunions 1 o 2 a tot lo mes, trobe que eixa persona no valora a la gent que te al seu voltant, ja sigues tu o un altra persona, tens tota la raó ( cuan la tens te la done)aixo no és deu fer pareix que t'estigues burlant d'algu.